"Elke keer weer op zoek naar dé video die emotioneel raakt"

Pionieren in video en film, voordat Youtube groot werd. Als autodidact is dát wat Rinke Slump deed in zijn schoolperiodes. Met een simpele camera of zelfs een digitale rekenmachine filmpjes en animaties maken. Later kwamen daar semi-professionele opdrachten bij, het vastleggen en samenvatten van bruiloften.

Na de middelbare school kon hij pas met zekerheid zeggen wat hij écht wilde toen hij een jaar Kunstacademie in Rotterdam deed. Van alle vakken waren de filmgerelateerde onderdelen favoriet en haalde hij daarin hoge cijfers. Via vrijwilligerswerk bij radiozender CoolFM kwam hij te werken bij de nieuwe lokale omroep TV Walcheren en later bij reclamebureau Mecano in Middelburg.

Samen met twee vrienden, Job van der Wal en Jan Willem Mesie, besloot hij een opnamestudio te bouwen voor geluid, video én dans/mime. Mighty Impulse werd geboren. Onder dit samenwerkingsverband vielen de bedrijven Mighty Impulse Music (Jan Willem), Mighty Impulse Movement (Job) en natuurlijk Mighty Impulse Media. Mighty Impulse Media groeide in apparatuur en opdrachten, en in 2015 verhuisde het bedrijf naar een kantoor bij Dok41 (nu Dockwize). Een plek voor en door Zeeuwse ondernemers. 

Elke productie wordt van begin tot eind door Rinke begeleid. Vaak in samenwerking met 1 of meerdere professionals uit zijn team. Het achterhalen wat een klant wil én hoe video precies dat effect kan brengen dat de klant nodig heeft. Dát is zijn passie. Ook als dat soms betekent dat de klant iets anders nodig heeft dan hij/zij vraagt. Een open communicatie is daarom een noodzakelijke maar vanzelfsprekende basis voor elke samenwerking.

Enkele van de producties die hem het meest zijn bijgebleven zijn onder andere de documentaires van de Zeeuwse Documentaire stichting waarbij hij een deel regisseerde, filmde en monteerde. De bijzondere schoolprojecten van Nehalennia met honderden scholieren. Mission Solved, een prive-project wat uiteindelijk viral ging. Maar ook kleine portretten in de zorg zijn vaak intens en kwetsbaar en daardoor waardevol voor toekomstige producties.

Naast film heeft Rinke ook een liefde voor muziek met emotie. Die emotionele impact laat hij graag horen via muziek die zijn producties extra power geven. Of het nu gaat om documentaires, bedrijfsfilms of hele korte promo’s: de juiste muziek vinden is een uitdaging die hij niet uit de weg gaat.

Rinke, geboren in Pretoria (Zuid-Afrika), is getrouwd met Gieneke en heeft een zoontje: Joas. 

Oprichter Rinke Slump lopend met de BlackMagicDesign 4k camera.
foto: Suzan Fotografie

Ons flexibele team bestaat verder uit deze gedreven professionals

Hanneke Boot
Hanneke Boot
Administratie & Support

Grote en kleine processen eenvoudig en overzichtelijk maken, workflow verbeteren én de financiële zaken op orde houden.
Hanneke doet het met veel enthousiasme.

Robbin Verburg
Robbin Verburg
Cameraman & Editor

Hele dagen energieke video’s maken is waar je Robbin voor kunt wakker maken.
Voor uiteenlopende klanten, van concept tot aan de uiteindelijke presentatie.

Job van der Wal
Job van der Wal
Non-verbale communicatie expert

We bereiken ons publiek alléén als we goed communiceren. Verbaal en non-verbaal. Job heeft jarenlange ervaring in communicatie via lichaamstaal én een scherp oog voor details.